Vadelma ry:n toimintasuunnitelma 2016

1) Euranlinnan kulttuurikellari Vadelma

2) jäsentoiminta ja oma media

3) tapahtumat ja näyttelyt

 

1) Euranlinnan kulttuurikellari Vadelma

 • lisätään avoimuutta ja yhteistyötä taloyhtiön ja asukkaiden kanssa: Vadelman postilaatikon luokse “ilmoitustaulu”, jossa julistetaiteella tiedotetaan Vadelman (ja Korppiradion) avoimien ovien tapahtumista: kahvikonsertit, leffakerhot, avoimet jamit, avoimet radiolähetykset, jazzkonsertit jne. Osallistutaan taloyhtiön pihajuhlaan Vadelma-ohjelmalla.
 • luontevan yhteisöllisen kulttuurin lisääminen bunkkerin kaikkien vuokralaisten kesken: saunaillat, peli-illat, radiotyöpajat, jne
 • selkeytetään vuokra-asiat: avainlistat ajan tasalle, Vadelman jäsenyyden merkitys kirkkaammaksi (periaatteet näkyville) ja mahdollisista ristiriitaisuuksista keskusteleminen (VadelmaTalk), päivitetään järjestyssäännöt, pyykkitupa, saunavuoro

 

2) jäsentoiminta ja oma media

 • toimitetaan ja julkaistaan Hillo #10 (jäsen)lehti. Sisällöistä päättää avoin toimituskunta ja hallitus, päätoimittaja vastaa taitosta ja lehden valmistumisesta. Painetaan mahdollisuuksien mukaan yhteistyössä Sarjakuvakeskuksen kanssa.
 • Hommataan bunkkerille oma printteri mm. julistetaidetuotantoa varten.
 • jäsenrekisterin ja postilistojen päivitys ja siirto CiviCRM -alustalle, joka toimii vadelma.org -sivustolla integroituna Vadelman omaan riippumattomaan sosiaaliseen mediaan. Jäsennetään Vadelma toiminnan osa-alueita ryhmiin (mm. @bunkkeri, @art, @bands, @cafe).
 • Luodaan ja toimitetaan säännöllisesti sisältöjä Vadelma.org sivulle: vadelma café – taidetapahtumia, konsertteja, levynjulkaisuja, videoita, valokuvia, nettiartikkeleita, keskustelua, kolumneja ja esseitä, ym. Pari-kolmekin aktiivista toimittajaa riittää alkuun paremman puutteessa. Julkaistaan myös Hillon sisällöt vadelman sivustolla (multimediamuodossa).
 • Kehitetään Vadelma.org käyttöliittymää helpoksi ja synnytetään sinne sisältöjä ja selkeän profiilin epäkaupallinen ja omaehtoinen kulttuurielämäkokonaisuus joka puhuttelee kävijöitä. Verkostoidaan taiteellis-anarkistinen ruohonjuuritoimijaverkko, joka kokoaa yhteen aktivisteja ja kulttuuritoimijoita Helsingissä ja maan laajuisesti – elimellisesti Korppiradion kanssa. Yhteistyöverkostossa mm. mustekala.info, voima.fi, takku.net, tehdas ry, la-bas, perbetuum mobile, totuus.fi
 • Korppiradio: Vadelmapensas, radiotaide, torstaijamit ja VadelmaTalk ohjelmakartalle ja jäseniä rohkaistava tulemaan mukaan omaehtoiseen radiotoimintaan. Vastavuoroisesti radiosta kiinnostuneita tekijöitä pyydetään Vadelman jäseniksi.
 • Kehitetään Korppiradion toimintaa ja lähetyssysteemiä: micro-fm lähettimet, underground fm työpaja, korppimanuaalin taitto ja painatus, muu radiotyöpajatoiminta ja radioaktivismi. Käynnistetään yhteistyötä Lähiradion 100,3MHz kanssa.
 • Osuuskunta Armas kollektiivin kanssa voidaan käynnistää ennakkoluulotonta tuotannollista yhteistyötä: nettisovellukset, tunnukset, “mainokset”, radiokuunnelmat, elokuvat, videojulkaisut (dvd ym), musiikkituotanto, jne

 

3) tapahtumat ja näyttelyt

 • Vadelma Fest järjestetään pienimuotoisena mutta monipuolisena tapahtumana loppukesästä. Tuotantoryhmän päällikkönä toimii Samuel Leminen. Tapahtumaa varten haetaan tukea Helsingin kulttuurikeskukselta ja Musiikin edistämissäätiöltä.
 • Tutkitaan ilmennyttä mahdollisuutta osallistua Kouvolassa 23.-24.7. järjestettävälle Jättömaa-festivaaleille, jonka teemana tänä vuonna on “yhdessä”. Vadelma suunnittelisi oman pienen Vadelma-lavan ohjelman ja toteuttaisi sen tekniikan.
 • Vadelma Klubi palaa jossain vaiheessa mahdollisuuksien mukaan Helsingin baareihin – yhtenä ilmenneenä mahdollisuutena on Mascot ravintola 4.linjalla.
 • Vadelman taiteilijoiden yhteisryhmänäyttely on suunniteltu järjestää Vallilan kirjastossa vuonna 2017 ja sen kuratorointi on käynnistynyt.