Tapahtumat

Vadelma ry on monille tullut tutuksi juuri tapahtumien kautta. Vadelma järjestääkin vuosittain monenlaisia kulttuuritapahtumia ja lisäksi Vadelma on usein mukana muiden järjestämissä tapahtumissa.

VadelmaTiloja Maa-Tilassa 2006, kuva: Antti Ahonen

Vadelman tapahtumissa useimmiten fuusioituu visuaalinen taide ja elävä musiikki, ja niissä saattaa olla aistittavissa yhdistykselle ominainen hippie- ja luomuhenki sekä progressiivinen anarkistisuus kokeilevalla ugh- ja punk-asenteella.

Tässä alla on lyhyesti listattuna Vadelman eri tapahtumakategoriat; syvemmin pääset tutustumaan kuhunkin näistä lähiaikoina, kun sivustopäivityksemme etenee.

Vadelma Fest

Vadelma Fest on järjestetty joka kesä vuodesta 2006 alkaen. Monenkirjavan elävän musiikin ohella Vadelman festareilla nähdään mm. performansseja, butoh-tanssia, elokuvia, vj- ja valotaidetta, kollektiivista maalausta ja hymyileviä naamoja._MG_4029vadelma014ffefe1d423e9.jpg

Vadelma Fest 2012 Alppipuistossa, kuva: Henri Tuomi

Näyttelyt

Vadelma ry on vuodesta 2004 asti järjestänyt jäsentaiteilijoiden yhteis- ja ryhmänäyttelyitä mm. ravintoloissa, Pispalan Hirvitalossa, Faces-festareilla sekä Polymer-kulttuuritehtaalla Tallinnassa.

Vadelma kukkii

Joka toukokuisen Kallio kukkii -kaupunginosafestivaalin aikoihin Vadelma on tavannut viettää – kevyesti keskellä päivää – Vadelma kukkii -happeningiä Alppipuistossa tai Karhupuistossa. Yhteismaalausta, soittoa ja laulua, runoja ja esityksiä.

VadelmaGaala

Loppuvuoden perinteeksi muodostunutta VadelmaGaalaa vietettiin ensimmäisen kerran Kallio kipinöin merkeissä Kulttuuritalossa marraskuussa 2009, jossa armottoman upeassa video- ja nesteprojisointien hyväilyssä esiintyivät mm. Uzva ja Opel Bastards.

VadelmaKellari

Lönnrotinkadun legendaarinen Vadelman kellarikompleksi palveli useiden hienojen tapahtumien näyttämönä vuosina 2005-2007.

Selfish Shellfish

Selfish Shellfish, kuva: Antti Ahonen

VadelmaTiloja

VadelmaTiloja on teatteritilaan tai galleria-ympäristöön luotu leikkivä, muuntuva ja interaktiivinen tilainstallaatio, jossa eri taiteen muodoille ja vapaalle olemiselle etsitään uusia kohtaamispintoja. VadelmaTiloja järjestettiin ensimmäisen kerran galleria Maa-tilassa keväällä 2006 ja sai Samuel Huberin säätiön apurahan vuonna 2008.

VadelmaKlubi

Vadelman alkuhämärästä alkaen monissa eri paikoissa jo 21 kertaa järjestetty audiovisuaalis-sosiaalinen iltatapahtuma, jossa yleisölle tarjoillaan tuhti kattaus live-musiikkia ja vj-visuaaleja, sekä joskus lisukkeena teatteri- tai performance-esityksiä sekä lyhytelokuvia.

And The Lefthanded

And The Lefthanded, Vadelmaklubi Libertéssä 2005, kuva: Antti Ahonen.