Tapahtumat

Vadelma ry on monille tullut tutuksi juuri tapahtumien kautta. Vadelma järjestääkin vuosittain monenlaisia kulttuuritapahtumia ja lisäksi Vadelma on usein mukana muiden järjestämissä tapahtumissa.

Vuoden 2016 jälkeen Vadelma on pitänyt taukoa tapahtumien järjestämisestä, mutta 2020-luvulla Vadelma on aktivoitumassa uudelleen tälläkin saralla – riippuen aina jäsenten aktiivisuudesta ja aloitteellisuudesta.

VadelmaTiloja Maa-Tilassa 2006, kuva: Antti Ahonen

Vadelman tapahtumissa useimmiten fuusioituu visuaalinen taide ja elävä musiikki, ja niissä saattaa olla aistittavissa yhdistykselle ominainen hippie- ja luomuhenki sekä progressiivinen anarkistisuus kokeilevalla ugh- ja punk-asenteella.

Tässä alla on lyhyesti listattuna Vadelman eri tapahtumakategoriat; syvemmin pääset tutustumaan kuhunkin näistä lähiaikoina, kun sivustopäivityksemme etenee.

Vadelma Fest

Vadelma Fest on järjestetty joka kesä vuodesta 2006 alkaen vuoteen 2016 saakka. Monenkirjavan elävän musiikin ohella Vadelman festareilla on nähty mm. performansseja, butoh-tanssia, elokuvia, vj- ja valotaidetta, kollektiivista maalausta ja hymyileviä naamoja._MG_4029vadelma014ffefe1d423e9.jpg

Vadelma Fest 2012 Alppipuistossa, kuva: Henri Tuomi

Näyttelyt

Vadelma ry on vuodesta 2004 asti järjestänyt jäsentaiteilijoiden yhteis- ja ryhmänäyttelyitä mm. ravintoloissa, Pispalan Hirvitalossa, Faces-festareilla sekä Polymer-kulttuuritehtaalla Tallinnassa.

Vuonna 2020 Vadelman taiteilijat ovat järjestämässä yhteisnäyttelyn Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalossa, sekä osallistuvat Helsingin kaupunginmuseon Tiloissa -näyttelyyn.

Vadelma kukkii

Joka toukokuisen Kallio kukkii -kaupunginosafestivaalin aikoihin Vadelma on tavannut viettää – kevyesti keskellä päivää – Vadelma kukkii -happeningiä Alppipuistossa tai Karhupuistossa. Yhteismaalausta, soittoa ja laulua, runoja ja esityksiä.

VadelmaGaala

Loppuvuoden perinteeksi muodostunutta VadelmaGaalaa vietettiin ensimmäisen kerran Kallio kipinöin merkeissä Kulttuuritalossa marraskuussa 2009, jossa armottoman upeassa video- ja nesteprojisointien hyväilyssä esiintyivät mm. Uzva ja Opel Bastards.

Vadelma Gaalassa on ollut tapana jakaa myös UGH-palkinto underground hahmolle.

VadelmaKellari

Lönnrotinkadun legendaarinen Vadelman kellarikompleksi palveli useiden hienojen tapahtumien näyttämönä vuosina 2005-2007.

Selfish Shellfish

Selfish Shellfish, kuva: Antti Ahonen

VadelmaTiloja

VadelmaTiloja on teatteritilaan tai galleria-ympäristöön luotu leikkivä, muuntuva ja interaktiivinen tilainstallaatio, jossa eri taiteen muodoille ja vapaalle olemiselle etsitään uusia kohtaamispintoja. VadelmaTiloja järjestettiin ensimmäisen kerran galleria Maa-tilassa keväällä 2006 ja sai Samuel Huberin säätiön apurahan vuonna 2008.

VadelmaKlubi

Vadelman alkuhämärästä alkaen monissa eri paikoissa jo 21 kertaa järjestetty audiovisuaalis-sosiaalinen iltatapahtuma, jossa yleisölle tarjoillaan tuhti kattaus live-musiikkia ja vj-visuaaleja, sekä joskus lisukkeena teatteri- tai performance-esityksiä sekä lyhytelokuvia.

And The Lefthanded

And The Lefthanded, Vadelmaklubi Libertéssä 2005, kuva: Antti Ahonen.