Categories
musiikki taide tapahtumat

Oranssin kesäjuhla Alpparissa

Oranssi ry:n kesäfestari Oranssi-fest järjestetään taas tänä vuonna Helsingin Alppipuistossa 25.7. Festivaaleilla kuullaan musiikkiesityksiä ikään katsomatta lastenbändeistä vaihtoehtomusiikkiin.

Messer Chups (RU)

Sydän, sydän

Telluksen tulevaisuus

Bruunin jengi

Keuhkot

Festivaaleille on myös teatteriesityksiä naamioteatterista impron kautta katuteatteriin. Teattereista mukana ovat Oranssin luottoteatteri Reipas Irma, Improvisaatioteatteri Naamat ja Teatteri Metamorfoosi, joka esittää katkelmia elokuussa ensi-iltansa saavasta Pirandello- näytelmästään. Myös muut pienet teatterit saavat jalansijansa tapahtumassa.

Festivaalilla toimintaansa esittelemässä ovat muun muassa visuaalisen taiteen yhdistys Vadelma ry, kulutuskriittinen Dodo ry, Luonto-Liiton Uudenmaan piiri ja Helsinki Poetry Connection, jonka tavoitteena on edistää runouden, räpin ja stand upin asemaa Suomessa. Esiintyjäkaarti muodostuu nuorista runoilijoista ja urbaanin musiikin sanataitureista. Kaikki järjestöt luovat festivaaleille osallistavaa ohjelmaa, johon myös perheen pienimmät voivat osallistua. Festivaalilla on toiminnassa myös vaihtotori, josta ylijääneet hyödykkeet toimitetaan Oranssin puolesta UFFin keräykseen.

Tapahtuma on ikärajaton, ilmainen ja se järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin Kulttuuriakeskuksen kanssa. Alueelta löytyvät päälava, järjestöteltta, teatteriteltta, saniteettitilat ja ruokamyyntiä. Festivaaliohjelma ajoittuu klo 12-21 välille. Omat eväät ja piknik-viltit ovat sallittuja, jopa toivottuja.

www.oranssi.net