Categories
Vadelma

kesäuinuntaa ja syysheräilyä

Vadelmassa – siis vadelmatiloissa Lönnrotinkadulla – on ollut kesän aikana suhteellisen hiljaista.
Muutamia bändejä on treenaillut kellarissa ja taidepuolella pari taiteilijaa on ollut työssä, mutta uusien treenikämppien rakentaminen ja viimeistely on vienyt yllättävän pitkään – talkooporukan harvalukuisuudesta johtuen. Myös jäsenten osallistuminen yhdistyksen kokouksiin on ollut vähäistä, koska moni on reissussa ulkomailla tai lepäilemässä maaseudulla. Tokihan sen ymmärtää; ulkoilman kutsu voittaa kellarielämän, kesä kun on kuuma ja lyhyt.

Nyt elokuun alkaessa alkaa tuntua siltä, että Vadelma r.y. heräilee hiljalleen. Ja syytäkin on.
Koko 474m2:n kellarikompleksi on elokuusta alkaen vuokrattu yhdistyksellemme ja toiminta on lähtemässä käyntiin monella taholla.
Taiteiden yönä reilun kolmen viikon päästä järjestetään Vadelman Grand Opening, johon mennessä tilat meinataan laittaa priimakuntoon. Seinät verhoillaan ja lattiat matotetaan, esille laitetaan taidetta ja audiovisuaalisia installaatioita. Kaikki kolme treenikämppää otetaan vihdoin käyttöön. Iso taidetyötila siivotaan ylimääräisestä rojusta ja jaetaan taiteilijoiden kesken.
Vadelmasta tulee sosiaalisempi yhteisö, kun viihtyisiin tiloihin hoidetaan nettiyhteys ja pari konetta jäsenten käyttöön, ja keittiöön kunnon sähköhella mikrouunin lisäksi. Webradiotoiminnan käynnistämisessä auttaa uusien äänitysmahdollisuuksien saaminen treenitiloihin. Auditorioon pitäisi vielä saada videotykki ja koko tilaan äänentoistolaitteisto.