Categories
collective painting members taide tapahtumat tilat

Taiteiden yönä Vadelmassa

Tilojen avajaiset ja Vadelman ensimmäinen taiteiden yö taittuivat varsin onnistuneissa ja onnellisissa merkeissä.

Juhlien valmisteluissa päästiin hyvin lähelle tavoitetta, ja viime päivien loppurypistyksessä tilat saatiin keittiön tiskialtaan viemäröintiä myöten valmiiksi. Toki tiloissa siellä täällä oli ja on vielä hivenen parantamisen varaa – ja samaa voi sanoa organisoitumisen viimeistelystä; aika ei yksinkertaisesti riittänyt ihan kaikkeen.

Mutta kun ihmisiä alkoi valua sisään iltaseitsemän aikoihin, eteisen vadelmamaali oli jo kuivaa ja koko tila oli löytänyt jo stabiilin muodon ja sanoi: tervetuloa, ystävät!

Vadelmatilojen valtava koko ja monet ulottuvuudet nousivat ensimmäistä kertaa todella esiin, nyt kun tiloihin saapunut reilu satapäinen lauma, ts. jäsenet, ystävät ja vieraat, asettuivat taloksi. Enemmistö tuntui pakkautuvan aluksi B- eli bändipuolen oranssiin olohuoneeseen (tupakka-lounge), jonka skriinille projisoitui kolmoskämpässä soittava Sadkarma-yhtye.

adora

Lähdettyäni videomikserin luota vaeltamaan kohti keittiötä ja taidepuolta, totesin ihmisiä olevan yhtälailla jokapuolella, ja kaikki tuntuivat viihtyvän hyvin. Toiset istuivat kämpässä syventyen keikkaan. Osa hengaili käytävällä seurustellen, osa vaelteli sieltä tänne, mistä minne. Eteisessä vessajono tuntui kasvavan jatkuvasti.
Keittiössä tunnelma oli omanlaisensa viihtyisä, keitto ja piirakka olivat erinomaisia, ja vaikka ilta oli vielä nuori, yhteisöolut oli kuulemma jo melkein lopussa.
Viereisessä koru- ja metallipajassa oli kynttilöitä ja tunnelmaa, edes istuimien riittämättömyys ei tuntunut häiritsevän, eikä mikään muukaan.

Iso Taidetila eli A-studio oli säilyttänyt avaruutensa ihmisten asettauduttuakin. Pieniä seurueita oli ympäriinsä ja keskellä suurella matolla oli sohvapöytä, jonka äärellä ihmiset vaihtuivat taajaan, ja taidetta, valoa ja musiikkia oli ympärillä.
Myöhemmin illan aikana salissa esiintyi mm. Adora-niminen hieno tyttöduo ja Kokeellisen elektroniikan seuran urku+kitara-improvisaatio.

Isännöitsijä ei ollut antanut meille lupaa pitää talon ulkoporttia auki, joten jouduimme pitämään koko illan – kahdeksasta kahteentoista – portieerin laskemassa vieraat sisään. Jaoimme tehtävän 20 minuutin vuoroihin; oma vuoroni koitti Subrosan aloitellessa settiään kymmeneltä.

sadkarma
Ulkoilma tuntui hyvältä. Ihmisiä tuli edelleen muutaman minuutin välein.

Loppuilta jatkui mukavasti. Porukka alkoi harventua puolenyön kieppeillä; osa jatkoi baareihin ja monet Piirpauken keikalle Espalle. Vadelmaan jääneet saivat nauttia mm. Dreadlock Talesin dubreggaesta ja jamibändien jammailusta. Jotkut väsyneimmät ottivat unta sohvilla tai taidenurkissa. Taidepuolella maalattiin kollektiivisesti taulua.
Muutamat valvoivat aamuun asti.

Kuten sanottua, Vadelman avajaiset olivat erittäin onnistuneet.
Kiitos kaikille osallistuneille.

Lisää kuvia avajaisista voi zoomailla täällä.

2 replies on “Taiteiden yönä Vadelmassa”

toivottavasti saadaan enemmänkin kuvia näkyviin. kyl niitä taisi koko ajan joku räpsiä. -partti