Categories
musiikki taide tapahtumat tilat Vadelma Fest

Kiitos festareista!

Siperian palamisen jälkeen tehtiin nopea päätös siirtää Vadelma Fest ’06 omiin tiloihimme Lönkalle. Hieman ankealta aluksi tuntui ajatus pitää kesäfestarit kellarissa, mutta vielä ankeammalta tuntui ajatus koko homman perumisesta kun esiintyjiäkin oli bookattu jo toista kymmentä.
Niin ikävää ja traagista kuin Siperian palaminen olikin, tuntui se myöskin jollakin tavalla motivoivan Vadelmaa kollektiivina ; kuin tulen vapauttama Siperiaan sidottu energia olisi osaltaan siirtynyt Vadelmaan. Kahdessa päivässä laitoimme Vadelmatilat ennennäkemättömän viimestellyiksi ja toimiviksi, ja lauantai-illansuussa fest saattoi alkaa.

Monipuolinen ja vaihteleva musiikkianti alkoi dj Saraswatin ensimmäisellä Intia-setillä lounge-puolella. Ensimmäinen live-esitys taidesalin lavalla oli My Divine Creature, joka soitti visuaalisen ja tyylikkään setin kokoajan hiljalleen kasvavalle yleisölle – synkeäsävyistä poprockia näyttävissä vaatteissa.
Videovisu-osastosta taidesalissa huolehti illan loppuun saakka Random Doctors.

Aulalavan savunurkkauksen ensimmäinen bändi oli vadelmaveteraani Octopus Syng Alive, joka heitti asiallisen ja pitkähkön keikan erikoiskokoonpanolla.
Samaan aikaan toisessa päässä aloitteli jo Pleasures and Days, jonka esityksen teemana oli “käynnissä oleva transendentaalisen politiikan uudelleen syntyminen populaarimusiikin hengessä”. Kaksijäsenisen koneyhtyeen vastaus jälkihedonismin haasteeseen oli vähintäänkin vaikuttavan rankka.

Illan toinen liveakti lounge-lavalla oli Olli Koivu. Duo vetäisi setin mainiota akustishenkistä suomenkielistä iskelmävaikutteista poppia kitaroiden säestyksellä.
Rankempi meininki jatkui salin puolella Luojan aloittaessa. Trioksi muuttunut bändi soitti raskasta progeaan vakuuttavalla otteella.

Dj Saraswati jatkoi lounge-puolella koneellisempaa Intia-osastoa ja myös ison salin puolella koneet, syntikat ja levysoittimet olivat loppuillan aikana esillä.

Päälavan viimeinen livebändi oli kaksimiehinen James Reipas, joka heitti festariväelle puolenyön aikaan kitaran ja urkujen sävyttämää pirteää tanssitahtia.
Tästä yötä jatkoivat vielä breakbeatillä ja rumpubassolla kone ja dj-osaston gurumiehet Tomplex, Vox Pops, Apollo Bonaparte ja Dave Angel.
Toisella puolella treenikämpissä oli pienet yösoitot käynnissä akustisesti B2:ssa ja sähköisemmin B3:ssa.

Yleisöä tapahtumassa oli kaikkiaan 107 henkilöä. Järjestelyihin osallistui kaikkiaan parisenkymmentä jäsentä. Minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei ollut ja muutenkin kaikki sujui suorastaan hämmästyttävän hyvin.

Kiitokset vielä kaikille esiintyjille, järjestelyihin osallistuneille sekä vieraille!

kuvat: ns

One reply on “Kiitos festareista!”